Stan van den Eijnden, keurslager

Parmaham

Parmaham - Puur natuur

Parmaham is het kroonjuweel van de Italiaanse keuken en al eeuwenlang een lekkernij. Parmaham heeft een onvergelijkbaar zachte smaak en aroma. Het is ook in de wet vastgelegd dat Parmaham uitsluitend van varkens gemaakt mag worden, die in Italië geboren en getogen zijn.
 

De 'Hertogelijke Kroon'

De "Hertogelijke Kroon" op de ham of verpakking garandeert de kwalitet en herkomst en daarmee tevens de echtheid van Parmaham.
 

Parmaham - Puur genieten

In Italië is Parmaham een klassiek voorgerecht: gewoon enkele dunne plakjes met brood en boter geserveerd.
Een echte delicatesse: verse vijgen en meloen samen met Parmaham.
Panino, het Italiaanse woord voor 'broodje', belegd met Parmaham, mozzarella en tomaten is al een heerlijke kleine maaltijd.
Eenvoudige rijst- en pastagerechten krijgen een bijzondere culinaire uitstraling en smaak als er blokjes Parmaham toegevoegd worden.

Gandaham

Ganda-ham - traditionele kwaliteit

De altijd lekkere Ganda-ham is gebaseerd op slechts 3 ingrediënten: varkensvlees, zeezout en... tijd. Het ambachtelijke proces van droogzouten en natuurlijk rijpen geeft de Ganda-ham het rijke aroma. Voor de duidelijkheid: er komen geen nitriet, smaak- of kleurstoffen aan te pas. De productie van Ganda-ham verloopt volgens de tradities van oude varkenshouders. Men inspecteert de geselecteerde achterhammen op kwaliteit, en elke ham wordt gewogen en gelabeld om de traceerbaarheid te verzekeren.

Zouten met zeezout

Men wrijft het zwoerd en het vlees van de Ganda-ham met zeezout. Vervolgens rusten de hammen een week in speciale zoutkamers bij een temperatuur van 2 tot 4 °C, waarbij het zout kan intrekken. Daarna wordt het resterende zout weggeblazen en masseert men het vlees weer soepel. (Varkenshouders deden dit vroeger door de hammen te rollen.) Na 2 weken blaast men de hammen nogmaals schoon en hangt deze 2 maanden in gekoelde rijpkamers om te rijpen.

Drogen & smouten

Het drogen van de ham gebeurt in geventileerde droogkamers bij ongeveer 17 °C. Dankzij een uniek bacteriologisch evenwicht kan het verfijnde Ganda-aroma zich optimaal ontwikkelen. Na 10 weken ontstaat een droge korst op de snijkant van de ham en daarom wrijft men de snijkant met een mengsel van smout (reuzel), bloem, peper en zout. De Ganda-ham kan dan verder drogen tot hij minimaal 9 maanden oud is. Tijdens dit proces wordt de kwaliteit van de hammen regelmatig gecontroleerd door een ervaren rijpingsmeester.

Afwassen & ontbenen

Na 9 maanden wast men de kleinere hammen opnieuw om het smoutlaagje te verwijderen. Grotere hammen rijpen verder tot 12 á 14 maanden. De hammen zijn dan klaar om vacuüm verpakt en verkocht te worden. Compleet met het bekende brandmerk Ganda. Ook nu ondergaat elke ham weer een strenge kwaliteitscontrole.

Stan van den Eijnden, keurslager

Oosterhof 4
5283BV Boxtel
0411673713
0411671250

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten