Snel naar
Inhoud

Wagyu rundvlees

Wagyu is een Japans runderras

Oorspronkelijk komt dit ras van het Aziatische continent waar Wagyu vee gebruikt werd als lastdier om het land te ploegen of allerhande lasten te dragen. Gedurende de tweede helft van de 19e eeuw veranderden in Japan stilaan de eetgewoonten en werd er meer vlees gegeten. Tot die tijd was de vleescompsumptie in Japan traditioneel laag door de sterke invloeden van het Boeddhisme.

In het begin van de 20ste eeuw werd door de Japanse regering een selectie- en registratieprogramma voor Wagyu runderen geintroduceerd. Hierdoor werdt de kwaliteit van het vlees steeds verbeterd en verfijnd tot het niveau zoals wij het vandaag kennen.

Eigenschappen

Wagyu Beef heeft:
  • een fijne structuur van het spierweefsel
  • zacht en glanzend vet
  • een uitgesproken graad van "marmering"
    (intramusculair vet)

Deze marmering verzekert:

  • malsheid van het vlees
  • sappigheid van het vlees
  • een karakteristieke smaak
Wagyu vlees bevat veel onverzadigde vetzuren, de zogenaamde gezonde vetten. Het uitgesproken vermogen van marmering bij Wagyu runderen begint bij de leeftijd van 12 maanden en bereikt zijn piek rond de leeftijd van 24 maanden
 
"Australisch Wagyu vee groeit op in de zuivere en natuurlijke omgeving van het oosten van Australië met zijn rijkelijke en overvloedige graslanden en de nodige malse regens. Gecombineerd met dit weelderig gras worden de dieren gedurende 240 dagen, verder op punt gesteld met een wetenschappelijk uitgebalanceerd graandieet. Aan het einde van deze cyclus worden de dieren rond de leeftijd van 26 maanden geslacht.