Stan van den Eijnden, keurslager

Hollands rundvlees

Ons rundvlees is één van onze specialiteiten, er gaat dan ook niets boven een vertrouwd stukje ouderwetse kwaliteit. Het rundvlees komt van Hollandse bodem. De runderen groeien in vrijheid op en eten alleen datgene wat ze echt lekker vinden, gras en lekkere klavertjes. Rust en nostalgie zijn de ingrediënten voor echt lekker vlees. De runderen zijn van het type “dikbil” die bekend staan om hun grote spierontwikkeling. Het vlees is mooi mager, smaakvol en botermals.


Een greep uit ons assortiment:

Biefstuk Runderrollade
Kogelbiefstuk Rosbief
Haasbiefstuk Braadlappen
Zijlende Bieflappen
Staartstuk Magere stooflapjes
Runderschnitzels Braadstuk
Sucadelappen Runderpoulet
Riblappen Hacheevlees

 

Wagyu is een Japans runderras

Oorspronkelijk komt dit ras van het Aziatische continent waar Wagyu vee gebruikt werd als lastdier om het land te ploegen of allerhande lasten te dragen. Gedurende de tweede helft van de 19e eeuw veranderden in Japan stilaan de eetgewoonten en werd er meer vlees gegeten. Tot die tijd was de vleescompsumptie in Japan traditioneel laag door de sterke invloeden van het Boeddhisme.

In het begin van de 20ste eeuw werd door de Japanse regering een selectie- en registratieprogramma voor Wagyu runderen geintroduceerd. Hierdoor werdt de kwaliteit van het vlees steeds verbeterd en verfijnd tot het niveau zoals wij het vandaag kennen.

Eigenschappen

Wagyu Beef heeft:

  • een fijne structuur van het spierweefsel
  • zacht en glanzend vet
  • een uitgesproken graad van "marmering"
    (intramusculair vet)

 

Deze marmering zorgt voor:

  • malsheid van het vlees
  • sappigheid van het vlees
  • een karakteristieke smaak

Wagyu vlees bevat veel onverzadigde vetzuren, de zogenaamde gezonde vetten. Het uitgesproken vermogen van marmering bij Wagyu runderen begint bij de leeftijd van 12 maanden en bereikt zijn piek rond de leeftijd van 24 maanden.

Australisch Wagyu vee groeit op in de zuivere en natuurlijke omgeving van het oosten van Australië met zijn rijkelijke en overvloedige graslanden en de nodige malse regens. Gecombineerd met dit weelderig gras worden de dieren gedurende 240 dagen, verder op punt gesteld met een wetenschappelijk uitgebalanceerd graandieet. Aan het einde van deze cyclus worden de dieren rond de leeftijd van 26 maanden geslacht.

Stan van den Eijnden, keurslager

Oosterhof 4
5283BV Boxtel
0411673713
0411671250

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten